Joukkueenjohdon analyysit torstain joukkueradoista

kentta_tutustuminenKaikki kilpailijat ovat tutustuneet ratoihin ja kisa on käynnistynyt. Alla Suomen joukkueenjohdon mietteitä päivän radoista. Ratapiirrustuksista ei valitettavasti ole toistaiseksi kuvia, mutta järjestäjien pitäisi päivittää ne sivulle http://www.agility-eo.de/contents/home/course_maps.en.html;jsessionid=7BAB4906825765E0C57F3DDA9702CA2E

 

Minit ja medit

Joukkueenjohtajan avustaja Janne Karstunen kertoo radoista seuraavaa:

Molemmat radat ovat vaikeusasteeltaan sopivia. Veikkaan, että radoilla tullaan näkemään iso määrä onnistumisia, jos ohjaajat luottavat omaan liikkumiseensa.

HYPPYRATA

Ensimmäiseltä putkelta (este 4) koira pitää muistaa ottaa hyvin mukaan. Keppikulma (este 9) on tiukka 90 astetta, mutta siihen pitäisi kyllä ohjaajien hyvin ehtiä. Radalla on muutamia takaakiertokohtia, joille joutuu heittämään koiran ja lähtemään itse rohkeasti liikkeelle.

AGILITYRATA

Tyypillinen minirata. Vähän ahdasta pyöritystä, mutta kuitenkin vauhdikas perusrata. Nopean ja liukkaan koiran ohjaaja saa liikkua hyvin, että ehtii ja meno on sujuvaa. A-esteen ja keinun välissä (esteet 8-10) tullaan näkemään erilaisia ohjausvariaatioita.

 

Maksien radat

Joukkueenjohtaja Tiia Vitikainen kertoo radoista seuraavaa:

Molemmat radat ovat sopivan haastavia.

AGILITYRATA

Radalla on kolme kohtaa, joissa koira näkee juoksulinjaltaan suoraan väärän esteen. Esimerkiksi kepeile meno on haastava, koska koira näkee kepeille tultaessa myös putken suun.

Esteillä 3-5 tullaan näkemään erilaisia ratkaisuja, samoin kuin A-esteen jälkeen. Osa ottaa varman päälle ja kierrättää pidemmän kautta. Pituuden jälkeen koirat saattavat lukita edessä näkyvän putken ja hyllyttää siihen.

HYPPYRATA

Radan nopeimmat ajat ratkaistaan keppien jälkeen (esteet 8-13), siellä tullaan näkemään eroja ohjausvalinnoissa. Muurin palikat saattavat tippua herkästi, kun muurilta linjataan koiraa kepeille.

Kiva ja linjakas rata, jossa on jouhevat ja mukavat linjat.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s