Agilityn European Open kisattiin viikonloppuna helteisessä Unkarissa

Agilityn European Open 2014 kilpailut on kisattu viikonloppuna Unkarin Taszárissa. Kolmipäiväiset European Open -kilpailut keräsivät kilpailijoita kaikkiaan 33 eri maasta aina Argentiinaa ja Japania myöten. Helteinen ja paahteinen sää oli vaativa sekä koirille että ohjaajille.

Joukkueiden EO-mestaruuksista kisattiin mini/mediluokassa ja maksiluokassa. Yksilöiden EO-mestaruudet käytiin mini-, medi- ja maksiluokissa.

Joukkueiden mini/mediluokan mestaruuden vei kirkkaasti Saksan joukkue. Toiselle sijalle tuli Super Shelties International mix, jossa oli koirakoita Latviasta, Valkovenäjältä  ja Unkarista ja kolmanneksi sijoittui Ranskan joukkue. Maksien joukkuekilpailun voitti joukkue nimeltä Absolut Sweden Ruotsista. Toisen sijan nappasi Italia ja kolmanneksi tuli Venäjä.

Yksilökilpailussa minien finaalin voiton vei Saksan Tobias Würst ja shetlanninlammaskoira Peanut. Kakkoseksi sijoittuivat Slovenian Polona Ponac ja parsonrusselinterrieri Ru. Kolmannen sijan nappasivat Tanskan Natasha Gjerulff ja shetlanninlammaskoira Cider. Anu Rantanen ja shetlanninlammaskoira Nipsu tekivät loistavan radan ja sijoittuivat neljänneksi. 10 parhaan joukkoon sijoittui hienosti kolme suomalaista, Anun lisäksi Sami Wessman ja shetlamminlammaskoira Eve sekä Paula Ropponen ja kääpiöpinseri Elvis.

Medien finaalin voitti slovenialainen Silvia Trikman ja pyreneittenpaimenkoira Le. Toiselle sijalle ylsivät tsekkiläinen Martina Magnoli Klimešová ja mudi Kiki. Kolmanneksi tuli kanadalainen Justine Davenport ja shetlanninlammaskoira Preston. Viimeisenä käytiin maksien finaali, jonka voitto meni Ruotsiin Jenny Dammille ja bordercollie Lillille. Toiseksi tulivat Itävallan Lisa Frick ja bordercollie Hoss ja kolmanneksi Viron Marje Piiroja ja malinois Süsi. Suomi jäi tällä kertaa ilman mitalisijoitusta.

Kilpailut järjestettiin ulkona luonnonnurmikentällä joka alustana on koirille erinomainen. Se saattaa kuitenkin erityisesti nopeiden koirien ohjaajille aiheuttaa haastetta pysyä mukana koiran vauhdissa. Suomessa ulkokentät ovat useimmiten hiekkatekonurmi- tai hiekkakenttiä.

Vuoden 2015 Agilityn European Open kilpailujen järjetäjämaata ja paikkakuntaa ei vielä ole vahvistettu.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Agilityn European Open kisattiin viikonloppuna helteisessä Unkarissa

  1. Paluuviite: Agilityn European Open kisattiin viikonloppuna helteisessä Unkarissa | Suomen Agilityliitto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s