Agilityn pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan Ruotsissa 11.8.2013

Anu Rajaheimo & shelam Riina

Minien pohjoismaiden mestarit Anu Rajaheimo (KKK) ja shetlanninlammaskoira Riina. Vuonna 2012 Suomi voitti PM-kultaa kaikissa kokoluokissa.

Vuoden 2013 agilityn Pohjoismaiset mestaruudet ratkotaan 10.-11.8.2013 Skurupissa, Etelä-Ruotsissa. Lauantaina 10.8. ohjelmassa on kaksi kilpailua (agility- ja hyppyrata), joista toinen on KV-kisa. Sunnuntaina ratkotaan varsinaiset Pohjoismaiden mestaruuskilpailut. Tuomarina toimii saksalainen Ursula Hornung.

Kilpailupaikkana toimii keinonurmipohjainen jalkapallohalli Nils Holgerssonhallen, joka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Malmöstä. Lauantain kilpailut järjestää paikallinen Oxie Brukshundklubb, ja he vastaavat myös sunnuntain PM-kilpailujen käytännönjärjestelyistä.

Kilpailun kulku

Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan sunnuntaina. Kisassa on kolme rataa, joista kaksi ensimmäistä ratkaisevat joukkuemestaruuden. Ensimmäinen rata on hyppyrata ja kaksi jälkimmäistä agilityratoja. Ensimmäinen rata mennään arvontajärjestyksessä ja toinen käännetyssä lähtöjärjestyksessä yhden maan koko joukkue peräkkäin. Nämä radat vaikuttavat myös yksilökilpailuihin ja viimeiselle radalle starttaa 10 parasta koirakkoa käännetyssä järjestyksessä. Kaikki koirakot saavat suorittaa kaikki kisaradat. Yksilömestaruus lasketaan kaikkien kolmen radan yhteistuloksella. Hylkäyksestä saa 100 virhepistettä ja maksimisuoritusajan tulokseksi. Juoksuiset nartut starttaavat luokkiensa viimeisinä.

Lauantain illallisen yhteydessä järjestetään arvonta, jossa arvotaan joukkueiden lähtöjärjestys kokoluokittain.

Arvioitu aikataulu

8-8.50 Joukkueiden harjoitukset
9-9.30 Avajaiset
10-15.30 Kilpailut (kisajärjestys mini-medi-maksi)

Kilpailun säännöistä

Kilpailun säännöt (pdf)

Kansalliset mittaustulokset ovat käytössä PM-kisoissa, eikä kisoissa ole erityistä mittausjärjestelyä. Edellisten maailmanmestaruuskisojen mittaustulokset eivät päde PM-kisoissa.

Rata-alueella palkkaaminen on kielletty. Tuomarin antaman lähtöluvan jälkeen kilpailijalla on 15 sekuntia aikaa aloittaa kisasuoritus, tuon ajan jälkeen suoritusaika alkaa juoksemaan automaattisesti.

Kilpailuissa on käytössä FCI:n sääntöjen mukaiset esteet. Kisoissa ei ole käytössä pöytää.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Agilityn pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan Ruotsissa 11.8.2013

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s